top of page

Babahordozás melegben- tévhitek a nyári babahordozás kapcsán

Nyáron, amikor a hőség van amúgy is nem ám összebújva sok szülő aggódhat a babahordozás miatt. Nemrég instán indítottunk is egy kérdéses bejegyzést, hogy a szülőkben milyen kérdések adódnak a nyári hordozás kapcsán. Egy biztos - mondjuk ezt több, mint egy évtizednyi és több ezer babás tapasztalattal a hátunk mögött- a babát jobban fogja zavarni a megszokott anya közelségének hiánya, mint a meleg és anyát/apát jobban fogja zavarni a meleg, mint a babát. A nyári hónapokban is tökéletesen biztonságos és szuper lehetőség a babád hordozása..sőt. Ilyenkor van egy csomó olyan pillanat, amit hordozó nélkül lehet át sem tudtok élni...vagy legalábbis sokkal nehezebben. Hadd oszlassunk el tehát néhány tévhitet, amelyek gyakran felmerülnek a nyári babahordozás kapcsán.


babahordozó

Róka babahordozó: itt

Tévhit: A babának túl melege lesz a hordozóban. Valójában a te testhőd és a baba testhője jól megvannak egymással a legnagyobb melegben is. Tudtad például, hogy anya testhője tudja a baba testhőjét szabályozni? Kicsit hihetetlennek tűnik, de bizonyított tény ha például a babád lázas mezítelenül bújjatok össze és a Te testhőd igencsak jó hatással lesz a forró babádra. is. ha hordozóban vagytok bár melegben vagytok mégsem fenyeget az a veszély, hogy túlmelegednétek.

csatos babahordozó


Tévhit: A sötét színű, vastag anyagú hordozó nem jó nyáron. Egy biztos, hogy a babahordozónak nyáron is ergonómiailag és biztonságtechnikailag ugyanazt kell tudnia, mint télen. A hálós és kivágott és egyéb hordozók csupán marketingfogás. Egy biztos, hogy igen nyáron melegebb lesz a hordozóban, mint télen, de sem a színe sem az anyaga nem fog ezen segíteni. A titok abban rejlik, hogy Ti hogyan öltöztök fel hozzá. A babádon és rajtad id vékony, nedvszívó pamut ruha legyen. Lehetőleg vékony hosszú szárú nacika legyen, hogy a térdhajlatnál ne nyomja meg a hordozó a kis lábát. Ez csak esztétikailag szokott nyugtalanító lenni, de aki ettől fél az nyugodtan öltöztetheti a babáját vékony pamut cicanaciba. De egy body is tökéletes ilyenkor.


mybabyhug babahordozó

batkid babahordozó: itt


Tévhit: A babahordozóban több napsugárzás éri a babád. Az igazság az, hogy a a babahordozóban még annyi napfény sem éri a babád, mint a babakocsiban. Hiszen fizikailag van védve a naptól. Sőt a Mybabyhug hordozói rendelkeznek egy fel-le hajtható fejrésszel is, pont a napfény és szél ellen. Csak a kikandikáló lábacskákat, kezecskéket kell lekenni alaposabban, buksira pedig vékony pamutsapkát is húzhattok. amelyek megvédik a babát a túlzott napsugárzástól.


egészséges babahordozó


Tévhit: A hordozóban nehezebb pótolni a folyadékot. Babádat hordozóban egyszerűen és igazán diszkréten tudod szoptatni. Az anyatej nem csak étkezés a babának, de igazodik a baba szükségleteihez és folyadéknak is a legjobb. Ráadásul a hordozás jó hatással van az anyatejtermelésre.


babahordozás melegben

Comments


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page