top of page

Szülésfelkészítő másképp

Mikor babát vársz szinte természetes folyamat, hogy a szülésre készülsz, készültök a pároddal. Arra koncentrálsz, mikor éppen mi fejlődik a picinél, milyen szűrővizsgálatok lehetnek és hát a várakozás csúcsa természetesen maga az mikor először megpillantjátok egymást. A szülés pedig egyfajta kettős érzés, várjuk is meg nem is. Hiszen anya, természetesen fél tőle. Számos lehetőség van a szülésre felkészülni. Szülésfelkészítő tanfolyamok mindenféle tárháza van már. Hát nem leszünk népszerűek a tényállással, amire az elmúlt 10 év babázós tapasztalata alapján „rájöttünk”. De hidd el ez a szülés dolog kicsit olyan, mint a repülő, ami nem marad fenn, de ami utána jön…na arra kellene felkészülni csak igazán. Szóval a természet tudja a legtöbb esetben a dolgát, persze kell rá készülni. Egy nagyon fontos dolog viszont nem követi a szülésre való felkészülést manapság.MYBABYHUG BABAHORDOZÓIT ITT TUDOD MEGNÉZNI: WEBSHOP


Van, amire nem lehet felkészülni...


Amikor ott a pici és magatok vagytok! Na ez az, amire a mai világ nem készíti fel kellő képpen sajnos a friss szülőket. A babaillatú popsikrém reklám és a csipkés babarugdalózó koncepciója pedig merőben más, mint a valóság. Iszonyúan más és borzasztóan arcon tudja csapni az embert a kőkemény valóság.

Senki nem mondja el őszintén a szülőknek, hogy a legtöbb esetben az első fél-egy évet bizony szó szerint túl kell élni. Hihetetlen változás egy kisbaba érkezése és nem a szülés a csúcspontja a kihívásnak. Nagyon nem!

Eszik-alszik babád van? Szerencsés vagy! Azt viszont kedves először várandós kismama tudnod kell –és most őszintén – leírjuk, hogy a valóság nem ez. A valóság az lesz, hogy pisilni nem lesz sem erőd, sem időd. Ha leteszed és aludnál tuti fel fog kelni. Éjjel lehet ébren lesz, és nappal alszik majd, amikor neked mosnod, takarítanod kell(ene). Hasfájós is lehet, aki egész nap sír és a megoldást egyik patikai csepp sem hozza meg. Vagy csak egyszerűen azért sír, mert megérkezett ebbe a világba, ami teljesen más közeg, mint a pocakod volt 9 hónapig. Sorolhatnánk egy csomó evolúcióban kialakult és már nem szükséges reflexet is, ami ellenünk „dolgozik” a baba védelmében. Például az alvás ritmusa a babáknál, hogy az idegrendszer bizonyos időközönként direkt felébreszti őket. Az ő idegrendszere pedig nem lesz tekintettel a tiédre hidd el, nem fogja azt nézni Te nem aludtál két hónapja 3 órát egyben.


Két út van, hogy ezt az időszakot túléld. Az egyik, hogy kimerülsz idegileg, testileg és úgy éled meg a gyermekágyat és az első egy évet, hogy azt tényleg túl kell élni. Sokan ilyenkor azt gondolják ők biztos nem kezdik ezt el előről.

A másik út, hogy megállsz egy pillanatra, beletörődsz abba, hogy innentől te egy másik test és lélek is vagy, összeolvadtál valakivel teljes mértékben, átkattintod az eddigi életed egy új körpályára és idomulsz a megérzéseidhez. Nem, nem az anyós tanácsához, hogy ha felveszed, elrontod. Vagy a szomszéd néni megfigyeléséhez, hogy a babát hagyni kell kicsit sírni. Az a baba, aki most sír az öledben hidd el, nem azért sír, hogy te ebben elfáradj. Hanem, mert ő azt sem tudja mi az a pelenka, nem nézett reklámot a hasfájós cseppek áldásos hatásáról, nem tudja, mikor kell aludni, mert eddig csak a sötétet látta, a Te szívdobogásodat hallotta, a busz hangjára felsír, hiszen nem látott-hallott ilyet korábban. Képzeld el, ha mondjuk, minket kitennének egy űrhajóból egy teljesen más bolygón, ami teljesen ismeretlen számunkra. Kitennének és túl kell élni, alkalmazkodni, megtanulni az új világ működését. Te hogyan ismernéd meg szívesebben? Van valaki, aki már itt él régóta, kézen fog, átölel és azt mondja kérdezz, jelezz bátran mindent elmesélek. Vagy egy olyan módon, hogy egyedül vagy segítség, támogatás nélkül.


A legszebb és legbékésebb módja,, „kézfogása” pedig ennek az új világba érkezésnek nem más, ha átmenetet adsz az eddigi 9 hónap és az új világba való érkezés között. Nekünk 10 éve a hordozás hozta meg a felüdülést, az alvást az ébrenlét helyett, a mosolygást a sírás helyett, a hasfájás helyett az egészséges pocakot. A hordozás nekünk a híd a születés és az első időszak túlélése között. A hordozással nem túléled, hanem teljes békéjében megéled az első legnehezebb időszakot. Úgy segítesz, hogy közben önmagadat sem kell megőröltetned.

Mi itt a Mybabyhugnál nem hordozókat készítünk, hanem felfedezést, legbékésebb alvást, anyának két kezet a házimunkához, babának békés felfedezést és még sorolhatnánk. Semmiben nem hiszünk jobban, mint a hordozás erejében az első egy évben leginkább. Bizonyítja mindezt az emberiség is már a kezdetektől, hiszen hordozás azóta létezik mióta az emberiség, csak mi modern emberek elfelejtük értékelni azt, amire egyszer már ráébredtünk. 0


Comments


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page