top of page

Miért NE hordozd a babád kifelé-ortopédiai és mentális okok

Frissítve: 2023. márc. 9.

Sokszor kérdezik a szülők tőlünk, hogy alkalmasak e a hordozóink, arra, hogy a baba benne kifelé nézelődjön. Mert egy bizonyos kor után szeretnek kézben kifelé fordítva nézelődni.

Ez valóban így van, hogy kézben így szemléljék a világot, de egy babahordozó teljesen más közeg.


Nagyon sok egészségügyi és mentális oka van, hogy miért nem hordozunk egy babát babahordozóban kifelé. Most összeszedtük a legfontosabbakat.


1. A csípő védelme:


Egy kifelé hordozott baba lábait a hordozó személy törzse nem támasztja meg, azok a lebegőben "lifegnek". A lábacskák teljes súlya a csípőtől indulva terheli, húzza a csípőt. Azt a csípőt, amely eredendően minden babánál éretlenül születik meg és különösen nagy figyelmet kell fordítani rá. Ezért széles egy egészséges babahordozó terpesze, pont azért, hogy a vápa megfelelő helyen kopjon és a csípőficam megelőzhető legyen. Szóval, ha kifelé hordozol már ez ellen dolgozol.

2. Gerinc "C" alakjának védelme:


A babák "C" alakú gerinccel születnek, ennek "S" formáját majd a mozgásfejlődés fogja megadni. Amíg egy babánál ez nem indul meg, addig a babahordozó feladata a "C" alak pozicionálása. Ha babád kifelé fordítod a Te mellkasod formája pontosan ellentétes, kifeszített pozíciót fog a gerincnek adni.

3. Bababuksi:


Egy kifelé hordozott baba buksija - főleg, ha még nem tudja tartani a fejét- előre biccenhet minden egyes lépésnél. Előröl fulladásveszély miatt ugye semmilyen támaszték nem megoldás, így a fej számára ez a pozíció abszolút nem előnyös.

4. Lágyék:


Mivel a babád kvázi lóg rajtad, minden egyes lépésnél "külön"életet él az ő teste, testsúlya és mozgása. Minden lépésnél belerugózik a Te mozgásodba, ebből a mozgásból fakadó erő pedig a baba lágyékánál fog lecsapódni. Azaz a baba testsúlyának többszöröse nehezedik pontosan a lágyékára. Ez nem egy kellemes dolog valljuk be őszintén.

5. Mentális védelem- baba bújhasson oda hozzád:


Mivel a babádat, mint egy pajzsot viszed magad előtt, így a környezet minden ingerével ő fog először testközelből találkozni, mindennemű védelem nélkül. Egy pici baba előtt ha elmegy egy hangos busz, vagy bevilágít a szemébe a nap, mindezt teljesen tompítatlanul az éretlen idegrendszerével kapja meg. Ha megijed nem tud odabújni hozzád. Babád stresszes lesz és akár sírósabbá is válhat.


6. Szemkontaktus:


Honnan is tudná, hogy a hangos busz nem különösebben ijesztő, ha mindeközben az arcodat és a Te reakcióidat sem látja. Az egyetlen támpont neki ebben a rémisztő világban Te vagy és a te arcod jelzései. Engedd, hogy láthasson téged.+7. Hordozd mindig úgy, hogy a mellkasotok érintkezhessen. Ha már az elöl hordozáshoz nagy a babád tedd hátra!Mi így gondolkodunk a babahordozásról: egyszerűen, egészségesen, stílusosan itt találod:


SZERETNÉNK MEGJUTALMAZNI EGY -10%-OS KUPONNAL, HOGY HELYESEN HORDOZOL: HASZNÁLD A #NEMKENGURU KUPONT A WEBSHOPBAN ÉS MINDEN FORMÁZOTT HORDOZÓNKHOZ -10%-AL OLCSÓBBAN JUTHATTOK HOZZÁ!


Comentários


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page