top of page

Babahordozás a konyhában- közös főzés mentális és fizikai előnyei babád számára

Sokszor nehéz összeegyeztetni a főzést a baba mellett. Általában van egy érdekes érzékelő a babákban arra az esetre, ha neked valami dolgod lenne és őt egy kicsit magára kellene hagyni a kiságyban, hintában, babaszékben, akkor az bekapcsol és riaszt. Viccet félre téve, ha nem akarsz idegeskedni a főzés közben, hogy mi van a babáddal, míg Te összedobsz valamit érdemes elengedni az elveket és együtt főzni. Nézzük, mennyi mindent is jelenthet a közös főzés a babádnak.


Mielőtt fakanalat fogtok összebújva azért szeretnénk némi biztonsági tanácsot is adni:

  • kerüljétek együtt a forró olajos, fröcsögős sütéseket. Ne most süssetek lángos, sült krumplit bő olajban.

  • figyelj rá, hogy a babád körülötted mit ér el. Akaszd le az edényeket, késeket most magatok körül, mert a kíváncsiság nem lankad és mindent is meg kell tapogatni

  • ha a szájába adsz falatokat azért figyelj a hirtelen mozgásokra főzés közben ne játszatok höcögtetést.

Ha minden kész induljon a móka.


Érzékszervek fejlesztése:


A babák korábban jönnek világra, mintsem az érzékszerveik arra fel lennének készülve. Azaz a látásuk, hallásuk, ízlelésük, szaglásuk ebben a szituációban extra tréningen eshet át.

Ha a baba babahordozóban van, akkor mindig a te közeledben van, minden érzékszervével figyelheti, hogy hogyan készülnek az ételek. Így már egészen pár hónapos korától látja, hogy hogyan alakulnak az ételek, milyen alapanyagokból készülnek, milyen a színük, formájuk, tapintásuk.


egyszerű, egészséges babahordozók
csatos babahordozók


Rugalmas hordozókendőinkben már az első perctől tudtok együtt sütni-főzni: itt találod őket


Kapocs anyával még erősebb lesz:


A közös főzés összebújva sokkal közelebb hozza az anyát és babát egymáshoz. A közös élmény megosztása sokkal erősebb köteléket teremt, és a babának is biztonságérzetet nyújt, hogy mindig mellette vagy. A főzés közbeni közös éneklés vagy beszélgetés pedig még inkább erősíti a kapcsolatot.
rugalmas hordozókendők a mybabyhugtól
rugaslmas hordozókendő


Egészséges táplálkozás anyával kezdődik:


A táplálkozás szempontjából nagyon fontos, hogy a babád már korán megismerkedjen az ételekkel, és hogy a főzéshez fűződő élménye pozitív legyen. Ha pozitív tapasztalatai vannak az ételekkel kapcsolatban, akkor nagyobb eséllyel lesz nyitottabb az új ízekre, és később is egészséges táplálkozási szokásokat alakít ki.csatos babahordozók
buddy black csatos babahordozónk


Egyszerűbb hozzátáplálás:


Főzés közben, ha már a babád elég nagy, bátran adj a kezébe az alapanyagokból. Vegye a szájába, tapogassa meg, érezze az illatokat. Legyen kíváncsi arra mi is készül. Hidd el, ha nem egy etetőszékben ülve kezditek el a hozzátáplálást, hanem ilyen játékosan rákészültök biztosan igazi ízutazás leszbabahordozás és főzés
hozzátáplálás


A közös főzés hordozva tehát számos előnnyel jár, és igazán szép élményt nyújt anyának babának is. Így már a kicsi korától kezdve elkezdheti felfedezni az ételek világát, és együtt lehettek. Próbáljátok ki ti is, és élvezzétek a közös főzés örömét!


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page