top of page

Babahordozás előnyei

Alábbi bejegyzésben a összeszedjük a teljesség igénye nélkül, hogy miért is olyan szuper dolog a babahordozás. Nem véletlen, hogy a babák úgy vágynak a közelségünkre most megmutatjuk mi is áll tudomány és kényelem az ösztönök mögött.


Könnyebb altatás:


Esti altatós tipp: Ringatod, majd leteszed, majd felébred, majd újra álomba ringatod, majd leteszed, majd felébred... és így megy ez, míg zombi üzemmódba nem kerül az egész család.

A babák alvása egy nagyon érdekes jelenség, számos evolúciós ok, idegrendszeri fejlődés az oka annak, hogy rövideket alszanak és biztos nem akkor, amikor Te szeretnéd.

- Egy újszülött baba “önvédelmi” okokból saját magát fel fogja ébreszteni, ha leteszed a számára hatalmas ágyába.

- Egy baba alvási periódusai sokkal rövidebbek, mint a Tiéd. Az alvási periódus hosszabbodása komoly fejlődés eredménye.

- Egy baba nem tud elaludni csak úgy, segíteni kell neki.

Mi a megoldás?

- Soha ne hagyd a babád sírva elaludni, hogy majd belefárad és bealszik. Ez neki igen komoly stresszhelyzet, amiben az idegrendszere olyan csatát vív, amit az ellenségeinknek se kívánnánk.

- Babád testközelben alszik el a legkönnyebben, legrövidebb időn belül. A felébresztő reflexei ilyenkor visszavonulót fújnak és mélyebb, békésebb alvást nyerhettek.

A hordozóban altatás szuper megoldás arra, hogy mindketten könnyedén túllendüljetek az újszülött kori alvási nehézségeken. És megnyugtatunk: Nem! Nem fog ehhez hozzászokni, mert érezni fogod mikor jön el az ideje, hogy kibontsd a csomagot és letedd az ágyikóba szundizni.Könnyebb fogzás, betegápolás, lázcsillapítás:


Összebújás fogzás idején: Tudtátok, hogy azok a pirinyó fogacskák már a pocakban behelyezkednek startra készen, aztán 3-4 hónapos kortól már bizony dolgoznak, kellemetlenséget és álmatlan éjszakákat okozva ezzel mindenkinek. Sokszor mondják, még nem lehet a foga hiszen túl pici. De bizony már alig 3 hónaposan feszülhet, fájhat az íny. Ilyenkor a babák szeretnek többet karban lenni, ringatódni, odabújni hiszen így a fájdalom valamelyest csökken, anyával sokkal jobban elviselhető. Hordozáskor a baba stresszhormon szintje is csökken, a Te boldogsághormon szinted pedig nő. Azaz mindketten jobban fogjátok viselni ezt a nehéz időszakot, ha egyszerűen összebújtok!


Ugyanez igaz a betegeskedés idején is. Ráadásul összebújva a Te testhőd bizony kihat a babád testhőjére is, így akármennyire is furán hangzik a hordozás remek eszköz arra, hogy hatékonyan kezeljétek a betegségeket is. Ne öltözzetek túl, bújjatok össze és minden baj hamarabb elszáll!


Kevesebb sírás:


Kevesebb sírás - Több összebújással: Egy tanulmány szerint azon babák, akiket szüleik minimum 6 hetes koruktól hordoznak napközben 43%al, az esti órákban pedig 54%al kevesebbet sírnak.

Ennek egyrészt oka a testközelség megnyugtató hatása, másrészt bizony a hordozás a fájós babapocakra is jótékony hatással van.
Idegrendszer fejlesztése:


Höcögtetés, ringatás, hintázás mind-mind jótékony hatással vannak a babára. Megnyugszanak tőle, kiegyensúlyozottabbak lesznek és még sorolhatnánk a számunkra észrevehető előnyeit. A legegyszerűbb hintáztatás, ringatás pedig az, ha hordozod a babád.

De mi történik a baba testében valójában? Miért igénylik a babák igazából? Mert az idegrendszerük, az elméjük, az agyuk így felmérhetetlen előnyhöz jut a fejlesztésben.

Egy gyermek egyensúlyszerve ( a fülben) közvetlen kapcsolatban van idegrendszerével és annak érése a hintázás, ringatás, mozgatás által befolyásolható.

A gyermek egyensúlya akkor fejlődik, ha kibillen a középvonalból, majd visszatalál. Ezek a korai ingerek nagyban befolyásolják gyermekünk későbbi harmonikus mozgás – beszéd- és képességfejlődését. Megelőzhetőek a későbbi tanulási nehézségek, beindul a mozgásfejlődés. Hordozás nem csak megnyugtat, de bizonyítottan jó hatással van a picik agyára is ilyen módon.


Egészséges eszközben- egészséges csípő:


Egyre több helyen lehet már olvasni az egészséges babahordozás jelentőségéről. Sok mindentől függ az, hogy egy babahordozó egészséges e, de az egyik legfontosabb ismérve annak a lábpozíciónak a biztosítása, mellyel az optimális csípőfejlődés támogatható. Ekkor a baba lábait térdhajlattól-térdhajlatig támasztja az eszköz, a térdek magasabban a popsi pedig kicsit lejjebb helyezkedik az eszközben. Ez a pozíció teszi lehetővé ugyanis a combcsont fejének, hogy a csípővápát a megfelelő helyen mélyítse, csökkentve a későbbi csípőficam kockázatát.

Mi tudjuk jól, hogy egy baba növése rendületlen, így ahhoz, hogy ez a pozíció a baba növekedésétől függetlenül kompromisszumok nélkül biztosítható legyen

- egyrészt 3 MÉRETBEN készülnek a hordozóink (kisbabás, klasszikus, totyogós)

- másrészt méreten belül is a hordozóink SZÉLESSÉGE FOKOZATMENTESEN ÁLLÍTHATÓ.

Azt pedig, hogy ezt mi jól gondoljuk e nem bíztuk a véletlenre és az INTERNATIONAL HIP DYSPLASIA INSTITUTE-nál ortopédiai szempontból szakmailag minősíttettük is. Így termékeink hivatalosan is sokat tesznek azért, hogy babád csípője a lehető legjobb “kezekben” lehessen.
Legkifizetődőbb eszköz- kiváló ár/érték arány:


Egy babának a család mindent összevásárol, aztán utólag kiderül a fele teljesen felesleges volt és kidobott pénz. Ha csinálnánk egy ranglistát, hogy mely eszköz az a babák számára, amely minden szempontból a legolcsóbb a kihasználtsága függvényében, egybehangzóan a babahordozó az az eszköz. A babák közül az elmúlt évtized tapasztalatai alapján 10-ből 8 baba imádja a hordozást. Egy hordozót használsz sétához, altatáshoz, főzéshez, sportoláshoz, fogzáshoz, ringatáshoz, kiránduláshoz... és még sorolhatnánk. Ha levetítjük a használati idejét arra, hogy mennyibe kerül akár egy drágább hordozónk, bizony nagyon jó befektetés. Ráadásul követve az eszközeinket a használt piacon -köszönhetően a sorszámozásnak - ezek az eszközök még pár évesen is alig veszítve az értékükből pár ezer forintért kevesebbért cserélnek gazdát. Szóval hordozni anyagilag nem luxus, babádnak viszont a lehető legmagasabb minőségű gondoskodás!


Legpraktikusabb eszköz:


Olyan eszköz, amely nem csupán a két kezed szabadítja fel, de az idődet is. Megoldást ad különböző hordozó nélkül megoldhatatlan helyzetekre. Bejuthattok olyan helyekre, ahová babakocsival nem. Tudsz foglalkozni a nagy tesóval, apával, háztartással anélkül, hogy babáddal való törődésben kompromisszumot kellene kötnöd.
留言


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page