top of page

Bőrápolás kisokos anyának

Babával együtt érkeznek sajnos a bőrápolásban is a kihívások. Az egyik legnagyobb probléma talán az idő drasztikus csökkenése, amit magadra fordíthatsz, hiszen a baba mindig ott akar lenni a középpontban majd. Amíg pocakosan volt időd percekig egy irányba, majd másik irányba kenegetni a hasad olajjal a csíkok ellen az esti film közben, addig a baba érkezésével ez az idő szertefoszlik.


Aztán jönnek a klasszikus bőrproblémák, amik a hormonális körhintával előjönnek.

Összeszedtük a legtöbb bőrproblémát és rájuk hatásos megoldást az új bőrápolási irányelvek mellett.


A rutinod mindennapos nyugodt elvégzéséhez pedig mi adunk Nektek két szabad kezet. Ölelést felcsatol anya szépülése indul….. Mi most a Nyuszis csatos babahordozót választottuk hozzá.

1. Pigmentfoltok: Ha terhesen nem fordítottál elég figyelmet a fényvédelemre, akkor azt vehetted észre, hogy tele lettél májfoltokkal. Meg amúgy is. Sőt, ha van egy aprócska hiba, pattanás bőrön az sem múlik el nyomtalanul. Folt-folt hátán.

Foltok ellen mit mondanak a szakértők:

- hámlasztás (AHA)

- C-vitamin

- Azeleinsav

- Nicacinamide

2. Pattanások, tág pórusok: Sajnos nem csak a tinik kiváltsága a pattanásos bőr. Rengeteg anyuka küzd ez ellen.

Pattanások elleni hatóanyagok:

- Azeleinsav itt is szuper hatóanyag

- Hámlasztás (Szalicil savas összetevőkkel)

- Ha már nem vagy terhes és nem szoptatsz akkor ideje elővenni a Retinolt, mint az egyik legszuperebb hatóanyagot


3. Hidratálás: Nagyon fontos, hogy bármennyire is zsírosnak, foltosnak vagy éppen elnyúzottnak érzed a bőröd két dologra mindig legyen időd. Az pedig a hidratálás. Egyszerű, könnyű minden cifraságtól mentes krémeket keressetek. Az egyik legszuperebb hidratáló akár hiszed akár nem a csiagnyálkrém. Ráadásul a boldog csigákból nyert krém hibajavító funkciójával az előbbi problémák ellen is felveszi a harcot, nem csupán hidratál. Az egyik kedvencünk.


+ Fényvédelem!!!: A legfontosabb soha el nem felejthető rutinod pedig a fényvédelem legyen. Télen-nyáron. Ha nem szeretnél foltokat, hamarabb ráncosodni, akkor mindig magas védelmű, minőségi fényvédőt használj.


Kedvenc márkáink: The Ordinary, Altruist, Geek & Gorgeous. Revox, Crosrx, Benton,
Comments


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page