Tavaszi márkahullás- Ismerd meg vendég márkáinkat - Renufaktúra

April 8, 2019

Tavasszal a bolt kínálata és a márkaboltunk is igazi virágkorát éli. Szerettünk volna egy sorozatot, ahol közelebbről megismerhetitek a boltban fellelhető magyar márkákat és alkotóikat. 

 

Elsőként a csendes könyvek igazi művészét  Renit mutatjuk be, a Renufaktúra "anyukáját". Akik követnek bennünket, már tudhatják, hogy könyveikért egyenesen rajongunk. Gyönyörű kidolgozású műalkotások, melyek nem mellesleg a lurkók minden érzékszervére..de leginkább a szívükre hatnak. 

 

Ismerjétek meg röviden Renit és hitvallását és történetét. 

 

1. Mikor indult a márkád és mi a küldetése?

 

A Renufaktura 2017-ben indult, miután egy nagyobb pofont kaptam az élettől és rájöttem, hogy kormányhivatalnokként nem azon az úton vagyok, ahol lennem kéne. Hiányzott a kreativitás és az alkotás az életemből. Persze sokáig kerestem azt a valamit, amivel kifejezhetem magam, de amivel egy időben értéket is teremtek és jót teszek, segítek másoknak. Mivel elsőszülött gyermekem korababaként jött világra, folyamatosan középpontban volt a fejlesztés az elmúlt években a családunkban, amin azt hiszem “rajta maradtam”.  Így összekapcsoltam ezt a két dolgot, a bennem lévő kreativitást azzal, hogy gyerekeknek segítsek. Tulajdonképpen ez a Renufaktura küldetése: minőségi időtöltés, játékos fejlesztés.

 

2. Miben mások a Te termékeid, mint a piacon található más termékeké, miben próbálsz újat adni?

 

Azt gondolom, hogy elég telített a piac, csendeskönyveket sokan készítenek itthon és még többen külföldön. Én próbáltam egy saját vonalat kialakítani, egy magasabb minőséget létrehozni. Nem akartam lemásolni a meglévő oldalakat, hanem újakat találtam ki saját grafikákkal és designnal. Nagyon nagy hangsúlyt fektetek a minőségre és a stílusom inkább minimalista. Szeretem a színeket harmonikusan kombinálni, egyfajta színterápiában is részesíteni a gyerekeket. A feladatokat is mindig életkor szerint állítom össze, hogy minden esetben az életkornak megfelelő kihívásokkal találkozzanak a gyerekek. 

 

 

 

 

3. Miért tartod fontosnak, hogy az emberek magyar, kézzel készült termékeket válasszanak?

 

Rengeteg csodás hazai kézműves márka létezik, akik szívvel-lélekkel alkotnak. Nyilván beszélhetünk a magyar gazdaság fellendítését célzó törekvésekről és a minőség választásáról. Hatalmas a verseny a Kínából érkező olcsóbb termékekkel szemben, amelyek elsődlegesen a tömegtermelésre rendezkedtek be. Kézműves termék választásakor pont az ellenkezőjét támogatjuk: a minőségi kisszériás termékeket, amelyeket valaki megálmodott és létrehozott. 

 

 

 

4. Mit üzennél a most éppen várandós kismamáknak? Szerinted, mi a legfontosabb, amire fel kellene készülniük?

 

A mai gyerekeket rengeteg inger éri, ami nagyon megterhelő az idegrendszerüknek. Kizárni teljesen nem tudjuk a kütyüket (gondolok itt a mobilokra, tabletekre stb) az életükből, de ha majd eljutnak ahhoz a korhoz a gyerekek, próbálják minimalizálni ezek használatát. Fontos a lecsendesített háttér, a gyerekszobában is legyenek inkább jól megválasztva a minőségi játékok, minthogy elárasszuk őket. És ami a legfontosabb, a nevelésben támaszkodjunk az ösztöneinkre, de maradjunk minden esetben következetesek. A szeretet a legfontosabb, amit gyermekünknek adhatunk. 

Share on Facebook
Please reload

Rovatok
Please reload

Legutóbbi cikkek
Please reload

Címkék