top of page

5 alapszabály a babahordozásban

A babahordozás igazi virágkorát éli manapság. Kezdik a szülők ismét elfogadni azt a tényt, hogy ha a babák 9 hónapig a pocakban állandó védelmünket élvezték ezt az érzést nem tudjuk, a köldökzsinórral együtt egyszerűen elvágni. Ha babád szeret karban lenni, nem alszik el nélküled, csak a mellkasodon szeret pihegni és rögtön kiabál, ha leteszed, akkor jó helyen jársz, mert a Te babád is tökéletesen működik, ő is bizony ölelgetéspárti és több, mint biztos a hordozást is szeretni fogja.




Most mutatunk 5 egyszerű szabályt, amit ha betartasz a babahordozás sem lesz akkora mumus és a tévhitekkel ellentétben a hordozás mindenkinek való!


1. Csak lazán, ne bonyolítsd túl hallgass a szívedre!


Nem kell túlgondolni a hordozást, tudjuk vannak elméletek és irányzatok vannak, akik hangosabbak, vannak akik kevésbé a hordozás egészséges útját illetően. Vannak, akik azt mondják csak a kendő a jó, vannak akik nem mondják ezt. Egy biztos az, hogy Nektek mi a jó azt Nektek kell tudni, senki se fogja úgy érezni, hogy melyik eszköz a legjobb Nektek csak Ti!


My Precious babahordozó a Mybabyhugtól: webshop


2. Kerüld a kengurut!


Na jó egy dologban azonban mindenki egyet ért a babahordozási szakmában, hogy a kengurut jobb elfelejteni! Se neked se a babának nem jó! Hogy miért erről már írtunk korábban: ITT


3. Ne hordozz kifelé!


Ahhoz a babád többet lásson jobb, ha nem kifelé fordítod őt, hanem a hátadra teszed. Megóvod őt sok-sok szellemi és testi káros behatástól. A gerincének, érzékszerveinek idegrendszerének sem jó, ha kifelé fordítod.


4. Kerüld a tartós csípőhordozást!

Nagyon fontos, hogy a babának megfelelő eszközt válassz, de nagyon fontos, hogy az az eszköz Neked is jó legyen! Azok az típusok, melyek féloldalas terhelést jelentenek egy frissen szült és

megváltozott tartású édesanyára beláthatatlan következményekkel teli terhelést jelentenek. Mindig szimmetrikus hordozóeszközt válassz!


5. Bátran hordozzatok háton!


Ha babád 8 kg fölött, zsupsz hátra vele! Ő többet fog látni a világból, Neked pedig egészségesebb. Sok sok módszer van rá, hogy hogyan kell hátra tenni. Nálunk is találsz videót hozzá a youtube csatornánkon!


My Little Princess by Alíz babahordozó a Mybabyhugtól: webshop

Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page