top of page

Hordozás hidegben-kiegészítők, trükkök, tippek

Hordozni jó, főleg jó időben. Az ősz és a tavasz a hordozás szempontjából igazi paradicsomi állapot. Ahogy jönnek hidegek, azonban azonnal eszünkbe jut, hogy most hogyan is kéne öltözni, ahhoz, hogy kinn ne fázzunk, ha kinn nem fázunk és bemegyünk valahova, ne süljünk össze. Mi legyen a babán, mi legyen anyán?


hordozas hidegben


Alapszabályok a babáknak:


Nagyon fontos, hogy a hordozóban a babán soha ne legyen nagykabát, téli overál, ne kerüljön téli ruhába a hordozóba. Egyrészt azért, mert a hordozóban ekkora tömegű ruhában teljesen más lesz a baba mérete és a mi esetünkben a baba otthoni ruházatához állított hordozó ez esetben már kicsi és szűk lesz. Illetve a baba tartása, támasztása is teljesen más lesz egy 6 rétegű ruhában, mint ha kényelmes öltözékben van a hordozóban.

Másrészt képzeljük csak el, hogy elindulunk otthonról a babát jól beöltöztetve, beletéve a hordozóba, felülünk a buszra vagy betérünk egy boltba, ahol ez a viselet már túl sok, a baba beleizzad, nyűgős lesz, kijöve pedig izzadtan megfázik. Szóval ez a variáció sehogy se lesz praktikus.


Alapszabály a hordozónak:


Ami a baba esetében igaz, az anya-apa esetében is igaz lesz. Azaz soha ne kössük a hordozóeszközt a téli ruházatunkra kívülről. A vaskos ruházaton nem fogjuk tudni precízen kivitelezni a hordozó feltételét, ha pedig betérünk melegebb helységbe, le kell vennünk a babát mindenkit levetkőztetni és utána intézkedni. Ezzel felesleges időt energiát töltünk.


Megoldás:


1. Közös ruházat: Vannak speciális hordozós ruházatok, amik ezeket a fentiekben leírtakat szépen megspórolják nekünk.

Ilyen például a Möbius által forgalmazott hordozós ruházat: hordozós pulcsi, hordozós poncsó, speciális esőkabát, -téli kabát. Ezek lényege, hogy mind a baba, mint a hordozó otthoni ruházatban a hordozóval összebújik és kívülről egy közös ruházatuk lesz. Ezek szabása, méretezése szépen idomul majd Hozzátok. A baba tartása nem sérül, a kötés precízen kivitelezhető és a levétele, felvétele serc-perc alatt kivitelezhető.


2. Külön ruházat: A külön ruházatra találtuk mi ki az általatok olyan nagyon megszeretett több funkciós macibundánkat. Ez alapesetben egy hordozótakaró, azaz a babát felveszed otthoni ruházatban a hordozóba, Te felhúzod a sima hétköznapi kabátod, poncsód, kardigánod és a babára kívülről ráhúzod a macibundát. Ez lesz az ő kabátja lényegében. Használata roppant egyszerű, hevederrel és csatokkal kell magadon rögzíteni, belül van egy kivehető polgárbélése, ami ha nincs olyan hideg kiveheted. Kívülről SoftShell anyagból készült, amely szél-víz-hideg álló speciális légáteresztő anyag és a túrások szokták használni..meg mi a Macibundánál. Ha beértek valahova megfogod lecsattintod és kész. Használhatod elől-és háton hordozáshoz is.



A macibunda sikere a sokszínűségében rejlik, hiszen nem csupán hordozáshoz, de a babakocsira is rácsattintható lábzsáknak a kivehető polárbélés használható mini babatakarónak.


További tippek a babáknak hordozáshoz:


A gatyó: A baba ruházata is igényel némi odafigyelést. Fontos, hogy ne tegyétek a babát lábfejes rugdalózóba a hordozóba, hiszen ha beteszitek a nadrág fel fog csúszni és a lábfejét vissza fogja feszíteni a ruházat. Erre is van szuper tippünk, ugyanis a Symbyo gyárt irtózatosan cuki pihe-puha aktív ruházatot, amelynek nincs lábfeje, széles az ülepe, kamásliban végződik, mely fel-le hajtható, így még együtt is nő majd a babáddal. Szuper öltözék hordozáshoz, mászáshoz, réteges öltözködéshez nem mellesleg eszméletlen puhák és gyönyörűek.


A sapka-sál-lábszár védő:

Fontos, hogy olyan sapka legyen a lurkók buksiján, amely a nagy forgolódásban sem fordul el, ehhez mi a PeggyBaby termékeit ajánljuk jó szívvel. A pihe puha nyálkendők sál és lábszármelegítő kombinációk a legpraktikusabb idő és energia spóroló kiegészítői az összebújós hideg időknek.



Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page