top of page

Egy csepp hintázás-a tengernyi élményért

Nálunk a hintázás nagyon fontos szerepet tölt be a lányaim életében. Első naptól része a mindennapjainknak. Csak kézben, hintázva nyugodtak meg. Míg kicsik voltak Hammok hintában aludtak, majd jött a motoros csoda, alig tudtak ülni a játszótéren, de ez volt az egyetlen, amit ők is élvezhettek. Hintázva közlekedtünk, hinta volt a szórakoztató alkalmatosság, a hinta volt az altató…minden.
Hintázás előnyei:

Nem véletlenül. Hiszen a gyerkőcök agya e mozgással és mozgatással fejlődik Ma már számos tudományos kutatás igazolja, hogy a hintázás rengeteg fizikai, szociális és kognitív készség fejlődésére van egyedülállóan pozitív befolyással. A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások kialakulásában.

A kutatások alátámasztják, hogy akik csecsemő-, kisgyermek és iskoláskorban sokat hintáznak, azok könnyebben tanulnak meg írni és olvasni. Jobban tartják a sor irányát és kevésbé jellemző náluk a betűk felcserélése (pl. b, d, és p betűké). Ennek oka, hogy a hintázás erősíti a két agyfélteke közötti kapcsolatokat és a gyermek koordinációja mellett a gondolkodási képességeit is fejleszti.

A hintázás stimulálja az agykérget is, ahol az agy koncentrációért felelős része található, ezért a figyelemzavarban szenvedő gyermekeknél különösen jó eredményt lehet elérni hintázással.Csepphinta, a hintázás művészete:

A sok-sok hatás miatt is kerestünk régóta olyan hintát, ami lakáson belül, akár azon kívül is használható és sokkal több egy egyszerű hintánál. Rátaláltunk a GitaMom Csepphintáira és beleszerettünk. Dizájnban, tudásban és vidámságban is különleges élményt jelent. Nem csak azért, mert egészen más a formája, mint a klasszikus hintáknak, de ezen forma teszi igazán sokoldalúvá is. Ha akarjuk olvasókuckó, ha akarjuk klasszikus ringató, ha akarjuk pedig a belső babzsákja kiszedhető és külön is használható.
Dizájn és hintázás:

Ami nekünk különösen fontos, hogy dizájnban is tudjon többet. A GitaMom Csepphinták teljesen személyre szabhatóak, nálunk például az volt a kérés, hogy a tavaszias játszósarkunkhoz passzoljon, így zöld árnyalatokban pompázó virágdíszes hintát kaptunk és igazi éke lett a háznak. Mintha mesében lennénk. Ráadásul többféle méretben, és kiegészítővel is kérhető, például rugóval. Bevallom még én is be szoktam csücsülni, a legjobb menedék egy kis kávézáshoz. :)


A Csepphintákat itt találjátok: A Csepphintákat itt rendelhetitek meg: www.csepphinta.huCsatlakozzatok a GitaMom Facebook klub-hoz, hogy még többet megtudjatok róluk:"csepphinta-kedvelők zárt csoportja"vagy kövessétek Margó-t Instagramon: @csepphinta


Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

TÖBB EZER ELÉGEDETT BABA

TÖBB EZER BOLDOG BABÁNAK KÉSZÍTETTÜNK MÁR SORSZÁMOZOTT BABAHORDOZÓT
bottom of page