top of page

Utazás babával- az 5 legfontosabb szempont, amivel könnyedén utazhattok

Utazni babával nem könnyű, de nem lehetetlen. Vannak, akik a baba 1 éves koráig inkább otthon csücsülnek, mert több gondot látnak körülötte, mint hozadékát az élményeknek. A másik véglet, pedig alig várja, lejárjon a gyerekágy és már útnak is indulnak a világ másik felére. Egy biztos, a baba ott lesz otthon, ahol a szülei vannak. Egy kis lazasággal és okos szervezéssel, gyerkőccel utazni ugyanolyan élmény lesz, mint ha ketten indulnátok útnak…sőt.


Most adunk pár tippet témakörökkel, amiket ha átgondoltok és kicsit saját képetekre formáltok, akkor igazán felkészültek lesztek!


  1. Egészség:


Talán az egyik legkardinálisabb kérdéskör és a fő visszatartó erő, hogy mi lesz, ha külföldön vagy csak messzebb az otthonunktól beteg lesz a baba.

A következőket készíts össze stressz ellen:

  • Átgondolt gyógyszeres neszesszer: Kérd ki a háziorvosod vagy patikusod véleményét Nektek mi legyen a csomagban, akár célállomástól is függően, érdemes ezt a ki csomagot kompakt módon otthon is megtartani így nem kell mindig összecsomagolni

  • Biztosítás

  • EU-s TB kártya: TB kártyával váltható ki, és pontosan ugyanazon ellátásra jogosít fel az EGT államokban, mint itthon

  • egyéb higiéniai kellékek: ezekből, tusfürdő, kézfertőtlenítő.. stb., már lehet kapni pici kiszerelést is, ilyenekből tárazzunk be.


  1. Étkezés:


Itt a fő kérdés mekkorák vagytok, és milyen módon táplálkoztok. Ha anyatejesek vagytok a legegyszerűbb a helyzet, hiszen azon nagyon csomagolni való nincs, csak a Te ruházatodban ügyelj a kényelemre.

Érdemes babahordozót vinni, abban könnyebb szoptatni is


Ha tápszeresek vagytok már komplikáltabb a dolog, de túlizgulni itt sem kell a kellékeket. Érdemes mindenből kisebb eszközöket beszerezni, hogy jobban elférjetek, a nagy tápszeres dobozt is zacsira cseréld, és ügyelj rá legyen kellő mennyiség ne útközben kelljen beszerezni és utána rohangálni.


Nagyobb gyerekeknél jó szolgálatot tehetnek a puha zacskós 100% gyümölcslevek, amik kis helyet foglalnak el mégis jó szomjúságra és tartalmasabb, ha épp nincs idő, hely megállni. Rágcsálni való pedig szuper unaloműző is egy-egy hosszabb úton.


  1. Ruhatár


A ruhatárat hajlamosak vagyunk mi anyukák egy kicsit túlgondolni. Csoportosítsd a ruha típusokat és egyel, többet vigyél mindenből, mint amennyire szükség lenne (body, kisnadrág, kardigán). Érdemes napokban gondolkodni, melyik napon mit fogtok pontosan viselni, így elkerülhető, hogy feleslegesen csomagolj. Mindig a könnyebben kezelhető, praktikus, gyorsan cserélhető ruhákat válaszd az úthoz, ha baleset lenne, ne kelljen sokat gombolni, az út ne a divatról szóljon. érdemes rétegekben gondolkodni, hogy az időjáráshoz is igazodni tudjatok. A legfelső rétegekből elég pár darabot vinni, azok általában vaskosabbak és több helyet is foglalnak.

A Te ruhatáradhoz van egy szuper írás Panyi Zsuzsi blogjában mi anyukáknak ezt ajánljuk:



  1. Közlekedés:


Függetlenül attól, hogy milyen módon jutnátok el az tett helyszínére a baba közlekedésére is gondolni kell. Ha repültök, ha autóztok utazáshoz elengedhetetlen kellék a babahordozó. Altatáshoz sorban álláshoz, városnézéshez, idegen hely megszokásához. A babának ez lesz az otthona igazán, hiszen rajtad lesz így bármilyen környezetben, biztonságban érezheti magát. Ráadásul nem függ attól, tud e ülni vagy sem. Hiszen a legapróbbra összecsukható esernyő babakocsik általában nem dönthetőek. A babahordozó előnye, hogy nem foglal nagy helyet, nem kell rá várni a repülőn és tönkre sem megy a nagy dobálózásban.


Mybabyhug babahordozók széles választéka már újszülött kortól: http://www.mybabyhug.com/oelelesbolt


  1. Csomagok:


Csoportosítsd a dolgokat, amiket visztek magatokkal fontossági sorrendben. Ami a legfontosabb és kell az úton az nagyon apróra csomagolva a te kézi táskádban legyen. Ami kevésbé fontos, de lehet szükség lesz rá és a nagy rohanásban nem beszerezhető, az a nagyobb, de még elérhető, kipakolható részeken legyen. Az autó csomagtartójában legmélyére süllyeszd vagy a repülőre azokat a dolgokat add fel, amikben biztos vagy, hogy nem lesz rá az úton szükséged. A kevesebb több, gondolkodj mindig variálhatóságban.


Ajánljuk Nektek, ha igazán praktikus csomagra vágynátok a Mybabyhug Womom-bagjét. A variálható táska, ha akarod válltáska, ha akarod hátizsák ráadásul a kis clutch része lecsatolható, melyben a legfontosabb papírok, okmányok elférnek, így rögtön kéznél lehetnek.



+1. Csak lazán: Hidd el, az utazást sem kell túlaggódni, itt is igaz az az íratlan szabály, hogy ha te izgulsz, a baba is izgulni fog. Ha Ti ott vagytok úgyis meg lesz mindene!

Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page