top of page

Mesélő babahordozó kollekció a Mybabyhug-nál (csatos hordozó, mei tai, babahordozók újszülött kortól

Az egyik legjellemzőbb ismertető jelünk, hogy időszakonként különleges új dizájnnal szeretjük meglepni a babahordozás szerelmeseit és próbáljuk elcsábítani azokat, akik még nem próbálták az összebújás örömét.

A mostani, „Kis herceg” mese ihlette kollekciócsaládunk azonban egy kicsit többet szeretne adni a szülőknek a puszta dizájnon túl.

Talán kicsit a feledés homályába merült már Antoine de Saint-Exupéry szépséges története, amely nem más, mint a felnőtté válás igazi tanmeséje. Gyermekeknek íródott, de valójában a szülőknek szól, hogy mi is a valódi érték az életben, mi ad tényleg boldogságot nekünk felnőttként.

A mese alapján megálmodtunk egy kollekciót, amelynek három főszereplője lett, és amelyek szerintünk a három legfontosabb szülői értéket közvetítik.

-A Kis herceg- az ösztönösséget,

-A Rózsa az időt,

-A Róka pedig a szelídséget szimbolizálja az új kollekcióban.

Szeretnénk ezzel is felhívni minden szülő figyelmét a 3 legfontosabb irányra a gyermeknevelésben


1.Ösztön a gyermeknevelésben:

A legfontosabb mindig az, hogy ösztöneikre hallgassunk, hiszen a szív lesz a gyermeknevelésben a legjobb tanácsadó.

Nem kell arra figyelni más csemetéje, hogy gyarapszik, mikor áll fel, mikor eszik már mindenfélét, nem kell a szomszéd nénire sem hallgatni, hogy ha felvesszük az első nyikkanásra csak elrontjuk….senki és semmi nem fog soha olyan szuperül működő tanácsot adni, mint a saját megérzésünk. Hiszen mi vagyunk minden sejtünkkel a saját gyermekünkre hangolódva, a természet okos, jól ki van találva, bízzunk a mi és a babánk ösztöneiben hiszen a legjobbat mi akarhatjuk!

Az ösztön értékének hordozója- Kis herceg


2.Idő- szánj időt a gyermekedre!

Semmi nem lehet olyan értékes, mint a közösen eltöltött idő. Sok-sok játék vásárlása helyett legyenek inkább a közös élmények a meghatározóak. Ez minden életkorban igaz. Amíg pici és sír, ha leteszed, az nem azért van, hogy Neked ne legyen időd kiteregetni, vagy elmosogatni. Azért van, mert úgy fejlődik a babád, ha Veled van. Teljes testével, szellemével ösztönösen igényel téged, mert akkor fog fejlődni a mozgása, az agya. Később tőled tanul, megfigyel, utánoz, igazi tükörképed lesz. Az a gyermek, akivel sok-sok időt töltenek el a szülei egészen pici kortól teljesen más intelligenciával, szociális érzékkel lesz majd felvértezve, mint azok akiket egyedüllétre ítéltetnek.

Az idő értékének hordozója - Rózsa, limitált kiadásban


3.Szelídség:

A gyermeknevelés ne az akarat és a személyiség betöréséről szóljon, a hiszti nem ellenünk van, hanem meg kell tudni „szelídíteni” és szelíddé kell tudni válni egy gyermek-szülő kapcsolatban ahhoz, hogy magabiztos, határozott felnőttekké váljanak belőlük. Borzasztó embert próbáló feladat egy, még akaratát kifejezni nem tudó gyermeket arra bírni, hogy úgy viselkedjen, ahogy az elvárt. Egy újszülött baba sír, ha nem azt történik, ahogy igényelné, ekkor anya szívverése felgyorsul, idegesek leszünk, izzadni kezdünk, sokszor azt se tudjuk mit kell tennünk csak múljon már el a sírás. A nagyobbaknak, ha nem sikerül valami földhöz vágják magukat, míg mi szintén alig látunk ki a dühtől, hogy megint hiszti van. Hosszú tanulási „megszelídülési” folyamat ez mindenki számára, míg megértjük a gyermekünket és megértetjük vele magunkat.


A szelídség értéke pedig nem is lehet más mint, a Róka


A babahordozás egy óriási segítség ennek a három értéknek a megvalósításában, hiszen összebújva szelíden, a szülő óvó közelségéből ismerhetik meg a kicsik az őket körülvevő ismeretlen világot. Anya amellett, hogy két kezet, de időt is nyerhet magának, a családnak, a háztartásra, a közös élményekre, miközben babája a legjobb helyről, anya öléből vizsgálódik vagy éppen szundikál.

A babahordozás bizonyítottan segíti a babát a megnyugtatásban, abban, hogy bízzon a világban, hogy a szülőre mindig számíthat. Egy igazi „szelíd” fegyvertára szülőnek abban, hogy a babából érdeklődő tipegő, könnyen új helyzetet megszokó ovis, fogékony iskolás és boldog felnőtt lehessen.




Rovatok
Legutóbbi cikkek
Címkék
Kövess bennünket
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page